Onur Koç – Kariyer Tecrübeleri Konuşmasından Dikkatimi Çeken Slaytlar:
İbrahim Kıvanç – Uygulama Geliştirme Teknolojileri:
İbrahim Kıvanç kendi websitesinde bahsettiği konuları tek bir başlık altında toplamış. Oldukça yararlı bir kaynak. Ayrıca Slayt Linki.
Üzeyir Gari
“Yeni hayata atılırken ve iş seçerken, işin ücretinden çok eğiticiliği ve öğreticiliği tercih sebebi olarak alınırsa, edinilecek bilgi birikimi sonucu, gelişecek elemanların başta düşük gibi görünebilecek ücretleri, makul bir süre sonra o müessesede veya başka bir yerde mutlaka hakiki ve nispeten yüksek bir değere erişecektir.” Üzeyir Gari
Kendisi Microsoft’un düzenlediği Imagine Cup yarışmasına katılmış. Bize de bu yarışmaya katılmamızı önerdi.
Xamarin
HTML, CSS & JS kullanarak cross plarform yapmak için Apache Cordova kullanmamız gerektiğinden ve Xamarin ile de C# kullanarak cross plarform uygulamalar yapabileceğimizden bahsedildi. Ayrıca Xamarin ile Xamarin.Forms arasındaki farklar anlatıldı.
Hockey App içine yaptığınız uygulamayı yüklüyosunuz. Hockey App üzerinden uygulamanız, diğer insanlar tarafından çalıştırılabiliyor. Bu sırada Hockey App de uygulamanın istatistiklerini tutuyor. Oldukça yararlı bir araç.
İnsanların yaptıkları projeleri paylaştığı bir platform. Buradan uygulamalara bakıp fikir edinebilir ya da aklınıza gelen bir fikrin daha önceden yapılıp yapılmadığına bakabilirsiniz.
Microsoft’un sunduğu bu API leri kullanarak uygulamalarınız daha hızlı ve güzel yapabilirsiniz. Microsoft Github hesabında Cognitive Services ler ile alakalı olarak ornek uygulamalar mevcut.
Fotoğraflar ile eğitim işlemini gerçekleştiriyorsunuz. Hedefin olduğu fotoğrafları ve olmadığı fotoğrafları sisteme yüklüyorsunuz. Daha sonra yeni bir fotoğraf eklediğinizde size fotoğraf içinde hedef olup olmadığını söylüyor.
Günün sonunda oldukça keyifli bir anlatım oldu. Kendisi daha önce Hollanda’da çalışmış. 850 den fazla uçuş gerçekleştirmiş. Neredeyse bütün dünyayı işi sayesinde gezmiş. Fakat bunlar iş seyahati olduğu için eğlence kısmı çok azmış. Dışardan bakılınca iyi gözüküyor fakat aslında öyle değil dedi.
Nike’ın Türkiye ayağını kurmuş. Halı saha ayakkabasını Türkiye’ye getirerek pazarın tamamını ele geçirmişler. Daha sonra bir modele Türk isim vermişler. “Efsane” isimli model şirket içinde çok heyecanla karşılanmış. Fakat ayakkabı çok az satmış. İngiltere’de ise Türkiye’nin tersine olarak inanılmaz başarı sağlamış. Sırf bu yüzden ingiltere’de ayakkabının 2. versiyonu çıkmış.
Son olarak Zafer Bey sorularımızı yanıtladı ve konuşmasını sonlandırdı.